Elise napisał:
A co pozniej, prace juz masz? Czy tez zasilek sie konczy i trzeba sie pakowac?
To pytanie tak z ciekawosci, a nie ze zlosliwosci.
A na temat darmowej pracy:
Darmowi pracownicy sa na ogol dennymi pracownikami, gdyz brak im motywacji. No po prostu czuja sie niedocenieni - a jak mozna byc docenionym, jezeli zasuwa sie za darmo, szczegolnie jezeli pracuje sie razem z tymi co maja placone.
Sam ten fakt powoduje, ze ludzie nie kwapia sie, zeby dac ci prace za mieszkanie.
No i co z wyzywieniem, pracodawca ma zapewnic, czy to w kosztach wlasnych?
Kiedys tu gdzie mieszkalam, jakis gosciu wywiesil na slupach ogloszenie, w ktorym reklamowal sie jako vaktmester, czyli osoba od wszyskiego. W ogloszeniu podawal co umie oraz ile bierze za godzine. No i ludzie go zatrudniali - malowal, wymienial okna, nosil, montowal meble, budowal altanki. Duzo przy tym nie bral, cos 120+moms.
No i gosciu tak robil dopóki nie znalazl stalej pracy.
Moze to jest pomysl dla ciebie?... CO później ,
... co wcześniej ...
... co będziesz jadł ...
... jak to jedzenie będziesz gryzł ...
... a jak za darmo to denny ...
... a jak za pieniądze to niewydajny i z batem trzeba stać ...
... a jak jaja ...
... a jak zbuki ...
---
Tyle pytań TAK CAŁKIEM BEZ ZŁOŚLIWOŚCI ...
---
---
GDZIE JA NAPISAŁEM , ŻE SZUKAM DARMOWEJ PRACY ZA MIESZKANIE !!!??? .
---
PYTAM SIĘ GDZIE ???
---
Owszem
Może źle sprecyzowałem ofertę ,
ponieważ był to Impuls ... .
niemniej JASNO NAPISAŁEM iż szczegóły to już prywatnie a nie na forum .
---
Zrozumiałe jest Moim zdaniem , NAWET dla ŚREDNIO ROZGARNIĘTYCH ...!!!
Że Moja Oferta nie dotyczy ... kazia i maryski ...którzy gnieżdżą się kątem i liczą iż będę spał pod łóżkiem , a zasuwał za nich w robocie , aż pot będzie Mi po Jajach Leciał ...
---
Oferta skierowana jest do Osób , które coś sobą Tu w Norge reprezentują i to DUŻO więcej NIŻ JA ...
A co najmniej mają własny dom i ... wolny samodzielny pokój ... ,oraz trochę pracy nie koniecznie pilnej do realizacji niemniej możliwej do wykonania , jak jest taka DARMOWA Okazja ...
---
JA na dzień dzisiejszy , NIE MAM POTRZEBY BYĆ NIEWOLNIKIEM ...
---
Ot chcę na parę dni zmienić otoczenie , a by się bez celu nie szwendać z kąta w kąt ...
To mogę coś pożytecznego w zamian wykonać ...
---
I tyle ...
Dlatego nie bardzo rozumiem twoich pytań wybiegających poza ramy samej Oferty ...
---
I to jeszcze zadane w Tak ORDYNARNY SPOSÓB ...
---
Coś jeszcze nie rozumiesz ?
Tylko proszę , zadawać pytania nie zmuszające do odczucia Osobistego Poniżenia ...!.
---
Ponieważ JA nie szukam pracy za kawałek barłogu ...
A jedynie dobrowolnie chcę ją SAM dać ...
---
JEŻELI TEGO nie rozumiesz lub nie możesz tego pojąć / że tak też można spędzić wolny czas/ to raczej daj sobie spokój .